kawan2 blogger ku (

Monday, February 28, 2011

kegilaan pada makan yg menjadi2

as'salam...

tgk tajuk n3 pun dh tau kan aku nk citer pasal mkn....
blog aku ni, kona pi tang mana pun, last2 akan citer pasal mkn gak...
ehehehehehhe....

sygnya..selera pd mkn tidak menyebabkan mood memasak aku meningkat..
bila kt umah, aku just masak ala kadar je...malas betul....

jalan2 cari mkn kali ni nk cite pasal restoran Saba yg terkenal di kalangan warga putrajaya ni
sbb lokasinya pun sblh putrajaya iaitu Cyberjaya...
dh hampir beberapa kali terterliur mendengar cerita, last2 dpt gak la aku merasa keenakan makanan kt sini...

terjahan di buat bersama kekawan opis..
menu kat sana dh tentu la berkisar pada ke"araban' la..
tp masih sesuai ngan tekak ke'melayuan' kita la kan...

1 yg best kat sini, nasi yg dihidangkan amatlah byk...
so, leh la kongsi2...



tgk ni...1/2 chicken= rm15..
leh mkn 3 org...
abis sgt pun kalau jenis kuat mkn, 2 org pun dh leh jd terbongkang kekeyangan
ayam lak ada dlm nasi tu...


pinggan dia akan bg ikut jumlah org
so, cedok la sendiri...



menanti utk memusnahkan apa yg ada depan mata



air tembikai = RM5
air mangga =RM8


tgk dlm pinggan aku, dh musnah segalanya



restoran saba...x rugi dtg sini...bajet kecil utk selera yg besar

7 comments:

Areniss said...

pembetulan air mangga RM8...he.,he,,,

JaSSNaNi said...

amboi amboi.. sedap nye makan kat saba ye.. :)

mmmm... suka gi round2 putrajaya on saturday.. :) ehehe

nuanza @ cida said...

areniss: ehehehhe.thanx..dh dibetulkan..huhuhu

kak nani: kalau dtg pjaya, koling2 la...tp kite x de cik abg hari minggu...so, patah gak la kaki... huhuhu

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

dah dekat dengan kg kina nie..blh la len kali nak singgah

AiTotYati said...

yaaa mmg sedap!!

mummy2k said...

erm...sedapnya...klau camtu hobi kite sama,makan,makan,makan...

MamaFaMi said...

Baru habis makan nasi mandhi dan chicken dia. Sangat sedap dan sangat banyak! Memang betul, leh terbongkang lepas makan... hahahaha..

jejak

free counters