kawan2 blogger ku (

Tuesday, September 11, 2012

pic sebelum dan selepas atkins

assalam...

atas permintaan, (Miza Yusof), akak masukkan pic sblm dan selepas akak amalkan atkins...

dlm masa 2 bulan je dh nampak hasil yg ketara...


tgk la pic kawen tu...huhuhu..nyampah nk tgk lelama...
tu pic 5 thn lepas
lepas tu aku ada ikut diet yg lain gak..tp turun x byk...

2 thn lepas baru aku mula atkins...
mmg ketara penurunan...
selepas tu...biasanya antara 55-58kg je...
naik atau turun pun dlm linkungan tu je...
bertahan sampai thn lepas je..


ni pun pic sejurus slps 6 bulan atkins
masa ni 55 kg kalo x silap


tp akibat pemakanan yg x normal, nasi sehari berkali2 aku telan...
fast food...dan segala mcm makanan lain, berat aku yg latest skang, 62 kg!
so...x de kompromi lg..
aku kembali ber-atkins...


pic terbaru masa raya
62 kg...


sebenarnya bila berhenti atkins slps berat ideal di capai, kita kena jaga corak pemakanan
kita boleh ambil semua jenis makanan tp dlm jumlah terkawal...

ada yg ckp, bila berhenti atkins, badan naik 2 kali ganda blk..
bg aku x betul
diet atkins akan menurunkan berat badan ke tahap ideal..
dan selepas turun, kena la jaga ..
ambil semua jenis makanan ikut piramid makanan
bukan x leh mkn langsung tp KAWAL...

so, sasaran aku, 55 kg...
7 kg to reduce!!





8 comments:

JaSSNaNi said...

pics yang terakhir tu.. mmg ayu.. i like pink.. :) sweet kaler..

Miza Yusof said...

kak, terima kasih sebab sudi kongsi. emang ketara sangat. pic masa kawin dengan sekarang. semangat pulak nak cuba diet atkins lagi sekali.


tapi itula mental fizikal tak kuat. pantang nampak makanan semua nak telan. hehe.

Nens Collection said...

CAYOK2..PIC LAST TU X NMPK MANE 62KG
SLIM JEK..;)

Nikee Me said...

CHE DA..SY NIKEE DARI LAMAN DAPUR HELEN..SBNRNYA JGN SENTUH NASI JER..PASTI OK...DULU SY PUN GEMUK DARI 40KG-64KG DR TAHUN 1991-93..PASTU SY REDUCE MAKAN JER TURUN SAMPAI 45KG MASA KAWIN..NAIK JAP..80KG BILA HAMIL REDUCE LAGI SAMPAI KE ARI NI...53KG..

Ctnaemah said...

cida..aku dah 55++kg..nak buang lagi 5kg..klu dapat turun angka 4 tu bonus buat aku..hik3x

Cik Kamoo said...

ck pun atkins gak turun dr 65 kg ke 56kg...pastu terus statik. time raya makan tak hengat, skang dah 58...nk kena turun lg 8 kg nie. erghhh

ieda said...

yes2 dikk kembali ke trak
adik lebih kurang akak aje
sblm nie dah capai 68kg ..
now masa raya 71.4 kg .. huwaaaaaaaa
nak dpt 65 memang payah
sbb kg akak masa mula2 dulu 94 .. ;)

Outbound di Malang said...

nice post :)
ditunggu kunjungan baliknya yaah ,

jejak

free counters