tag:blogger.com,1999:blog-6935991611199207151.post1747835181021000282..comments2024-03-13T22:26:45.023+08:00Comments on Pesona Cinta Cida de'Nuanza: aji-no-motoCida de' Nuanzahttp://www.blogger.com/profile/03742300853727548697noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-6935991611199207151.post-56822009940371444952012-11-23T11:49:56.047+08:002012-11-23T11:49:56.047+08:00betul ckp shieda tu... kalau rutin harian dah hari...betul ckp shieda tu... kalau rutin harian dah hari2 mkn kat luar jgn haraplah nak kata awak tu tak mkn ajinomoto.... boleh dikatakan dlm semua makanan segera kat m'sia ni mmg tak lari guna MSG.<br /><br />ramai juga yg tak sedar.. katanya 'tak guna ajinomoto kat rumah' tapi dia tak tau bahawa KIUB AYAM, KIUB BILIS, KIUB LEMBU, SECUKUP RASA, TUMIX dan macam2 lagi perasa tambahan dlm masakan tu SEMUANYA ADALAH MSG!MaDiHaA a.k.a Ratnahttps://www.blogger.com/profile/17396762012945997735noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6935991611199207151.post-13499264672951169782012-11-19T15:12:23.760+08:002012-11-19T15:12:23.760+08:00Dulu-dulu memang tak gunakan ajinomoto. Tapi bila...Dulu-dulu memang tak gunakan ajinomoto. Tapi bila lepas khawin, mak mertua masak rasa ada umph.... skrg memanglah menggunakan pak aji ni especially bila masak sambal. kalau tak guna pasti rasa tak sedap. cuma tak lah guna banyak. sikit jek...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6935991611199207151.post-51423974535539718522012-11-19T08:04:42.228+08:002012-11-19T08:04:42.228+08:00Setuju sgt dg apa yg ditulis. Kami pun ada guna aj...Setuju sgt dg apa yg ditulis. Kami pun ada guna ajino moto. Cuma skrg jer dah tak guna sebab dah tak beli. Aziehttps://www.blogger.com/profile/02058252209863478318noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6935991611199207151.post-29675977457449939852012-11-18T14:37:32.088+08:002012-11-18T14:37:32.088+08:00wen: sbb tu sy kata, ajinomoto tu adalah rasa ke5....wen: sbb tu sy kata, ajinomoto tu adalah rasa ke5..selain rasa masam, manis, masin dan pahit. so, kalo org tu peka, dia mmg leh kesan kehadiran ajinomoto tu.. :-)<br /><br /><br /><br />kak nani: hahahahahha... nk citer pasal rambut gugur, sebenarnya byk punca lain kan... <br /><br />tp ada gak org yg x leh mkn ajinomoto sbb migrain.. ntah le ada kaitan atau takCida de' Nuanzahttps://www.blogger.com/profile/03742300853727548697noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6935991611199207151.post-68351854921279869742012-11-18T14:14:06.916+08:002012-11-18T14:14:06.916+08:00ha.. bagos entry ni...
sape kata akak tak guna? a...ha.. bagos entry ni... <br />sape kata akak tak guna? akakkkkk guna aji sejak kecil lagi.. alaaaaa takat rambut nak gugur tu, gugur juga walaupun bukan kerana ajinamoto.. setiap masakan akan akak guna ajinamoto,, cam cida la.. hujung2 sudu.. bukan banyak pun.. kalau pek rm1 tu leh tahan sebulan gak kot.. ikut masakan... kan... ok lah.. kesah ajinamoto ni, berbulu je tinga dengor org kata tak makan.. abis tu yg dok tapau kat kedai makan tu apa kes? depa pun nak bagi sedap boh ajinamoto gak.. bagi laris.. tak sedap sape nak beli kan.. hmmmmmmJaSSNaNihttps://www.blogger.com/profile/00519348201443704126noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6935991611199207151.post-49542224114157473022012-11-18T14:01:54.388+08:002012-11-18T14:01:54.388+08:00hahaha wen jarang gune. tapi kalau masak sup harus...hahaha wen jarang gune. tapi kalau masak sup harus ada ajinomoto. tapi kalau mami wen, die boleh je detect dish tu ade ajinomoto atau tak de. hebat betul lidah die. panda montelhttps://www.blogger.com/profile/04088183587757653116noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6935991611199207151.post-14023792735423345142012-11-18T13:41:59.302+08:002012-11-18T13:41:59.302+08:00fiza: MSG ni ni tinggi gak garamnya...mgkin mak fi...fiza: MSG ni ni tinggi gak garamnya...mgkin mak fiza ada darah tinggi kot... kalo leh memudaratkan, lebih baik elakkan kan...<br /><br />kak nuri: betul kak..ada rasa cam kureng skit kalo x letak.. pasal botak tu, x pasti le plak kak..cuba tanya org2 botak, diorg byk tak mkn ajinomoto..hahaCida de' Nuanzahttps://www.blogger.com/profile/03742300853727548697noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6935991611199207151.post-59290065586570086862012-11-18T13:10:23.963+08:002012-11-18T13:10:23.963+08:00selamat berhari minggu dik
pak aji-no- moto he he...selamat berhari minggu dik<br /> pak aji-no- moto he he <br />ada sesetengah masakan kena gak masuk pak aji ni kan, utk menyedapkan kalu idak cam kurenggg je cuma rasanya x leh selalu kot kan org kata nanti botak heehe betul ke?<br /><br />mama sara nur @ Cik Norhttps://www.blogger.com/profile/08532066347487514240noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6935991611199207151.post-34574232994189375252012-11-18T13:07:21.778+08:002012-11-18T13:07:21.778+08:00salam cida...mmg aji no moto ni kalau x letak mmg ...salam cida...mmg aji no moto ni kalau x letak mmg x sedap masakkan...tp mak fiza mmg x boleh makan masakkan yg ada ajinomoto....kalau dia makan dia akan pening pastu perut dia mula la meragam...tp kami mmg x boleh la kalau masak2 x letak cam kureng sesuatu jer...he he he....Hafizah Mohamadhttps://www.blogger.com/profile/02273444779701871158noreply@blogger.com