sekadar meninggalkan sedikit kenangan masa lunch ngan PIL di Taiping baru2 ni...
x byk gambar aku snap atas beberapa sebab:
1) malu ngan mak abah sbb asyik dok ambik gambor...biasa be2 ngan en garpil ok la... :-P
2) org agak ramai + lapar sgt dah + x bw Olympus kesayangan..so snap ngan digital cam..so, mcm x berapa puas
Restoran Asam Pedas ni dikatakan agak mula popular sbb dh masuk dlm beberapa rancangan anjuran RTM, TV3 dan ASTRO...
ada byk gak menu tp yg popular adalah asam pedas dan patin masak lemak cili api...
masa kitorang sampai dlm kul 2, org masih ramai...
mmg jd tumpuan waktu lunch kat sini
ni aku snap dr pinggan sendiri
ikan tenggiri masak asam pedas yg marveles + rebung dan perut masak lemak cili api
mmg best!!
ni dr pinggan mak
asam pedas ikan pari + sayur lemak pucuk labu
dr pinggan abah
ayam goreng rempah + kuah kari n yg hitam2 tu aku x pasti..
lupa nk tanya..huhu
dr pinggan en garpil
eh, ambik lauk kari daging je??
dia mg x layan nye asam pedas
ni pilihan adik ipar
ikan talapia bakar...sedap!!!
pecal!
ni air yg mmg patut order!!
jus ambra (kedondong) + asam boi
mmg freshh!!!
ni la restorannya...
so, sesapa yg terpergi ke Taiping, leh la lunch kat sini...
*semua menu kat atas berharga cuma RM45..
termasuk air...murah kan....(mak bayar..ngeh2)
9 comments:
bestnya asm pedas tu....dok telan air liur dah ni....perggghhh
adeyh.. my peberet tu dik.. asam pedas.. masak la ape pon.. ayam, daging, ikan.. kalau masak asam pedas mmg la laju je makan.. yummmm..
org tepen ker? hihihi memang kat situ sangat sedap menu2nya kan..terliuqqqq memanjang..pecal die pun tersangat la sedap
nak tanya.. semua2 tu total RM bape? nak tau gak.. bleh lak singgah sana masa balik kg nanti.. eh eh.. ngade2 sangat kan, padahal nak balik lagi sebulan wooooooooo.. hahahahah.. raya cina time.. harap2 kedai tu bukak..
nampak menyelerakan..! <3.<3
asam pedas bestnya....ikan bakar tu menyelerakan...
peehhhhhhh
mmg murah, mmg berbaloi2...
cida. ayu rasa lapor yang sangatttttt.. adeh..
asam pedas
dalam banyak2 tue paling suka iakn bakar
Post a Comment