ari ni kat opis tetiba ada 1 plastik buah belimbing buluh ni...
ada org opis yg bwk tp takde lak aku tanya mana dia dpt...
aku ambik 2-3 tangkai buat2 penghilang ngidam
bukan apa, kalo x ambik, pastu dh abes lak bila rasa nak, x pepasal nanges lak kan..
tgh dok memikir lagi masakan apa yg akan ku buat menggunakan bahan di atas...
atau dia akan ter masak dgn sendirinya dlm peti ais nantii?
msk dlm asam pedas bole gak..
ReplyDeletexpun msk cili api.
nenek saya selalu letak belimbing ni dalam kari apa entah. x pun dlm masak lemak cili api
ReplyDeletemasak lemak cili api dgn ketam...huhhh...mables...hehe
ReplyDeletebuat sambal getuk..
ReplyDeleterebus sampai hitam pastu tumbuk ngan ikan bilis,bawang n cili yg dah goreng...sedappp
Hmm..belimbing buluh ini sedap buat masak lemak cili api belimbing ngan telur itik.. :)
ReplyDeleteMasukkan dalam masak lemak cili padi udang galah. Make sure letak daun kunyit yg telah dihiris as well. I agree with Rinna. Use it dlm masak lemak cili padi dgn telur itik. Again, jangan lupa letak hirisan daun kunyit dan kalau boleh guna kunyit hidup. Lagilah wangi! :-)
ReplyDeleteblend buat jus, just add asam boi n icecube, nyamannya masa panas2 ni...
ReplyDeletethanx all...heheheheh...
ReplyDeletebyknya idea nih...
ingat nti nk cari udang la...wat msak lemak cili api :-)
salam kenal.
ReplyDeleteBetul tu Cida...masak lomak dgn udang sodap.