ni kali ke2 aku buat kek carrot...
kali pertama dulu, x cukup cheese...
kali ni agak terlebih2 cheese lak... ( :-P )
dgn 2 ketul cheese + seketul mentega, mmg agak melampau la toppingnya...
dah jadi kek cheese lak rasanya...
sebenarnya agak susah bg aku yg x pro ni nk melepa cream cheese tu...
x mcm sapu coklat ganache yg agak mudah...
hasilnya mmg jd x kemas...
tp disebabkan utk mkn sendiri, ape da kisah sgt kan...
nampak? nampak?
tebal tak cheese nya..heheheh
(chumel tak carrot fondant aku..heheh)
kaler kek agak gelap kesan penggunaan gula perang..tp kek jd sgt sedap!
kalo x nak gula perang, leh gantikan ngan gula castor, dan hasil kek akan jd sedikit cerah...
untuk resepi, leh klik sini...
mmg sedap...QH ponsuka jugak...cntik deco kek tu...jd btambah sedapnye tu...
ReplyDeletecantiknya! rasanya pun mesti lagi sedapkan! topping cheese mmg nyummy!
ReplyDeleteoh sungguh ko kejam dikk
ReplyDeleteakk cukup suke .. huhuhuh
nak sikittttttttttttttttttttttttt
I love carrot cake!!nyummy!
ReplyDeleteyuummm !! suka makan kek :)
ReplyDeleteyup! comel carot tuh. hee
assalam Shieda
ReplyDeletewah sedapnya, bila nk dpt rasa sepotong ni
menggoda sungguh kek carrot ni...
ReplyDeleteSangat cantik dan sungguh menyelerakan yummehhhh
ReplyDeleteOoppss...!!! banyak nyer Cheese ...
ReplyDeleteSUKA SUKA ..
hehehe
wah lagi banyak cheese lagi sedap...dah banyak kali tertanggung nak buat kek ni...
ReplyDeleteakak pn buat carrot cake gak ahd lepas, 2 lapis gak...mcm tau2 je cida nie...hakhak, sama pulak taste kitakn....tp akak buat sempena ulangthn kelahiran akak...hehehe...tapi akak tgk cheese cida jd serammmmmm...demok lerrr kalo akak mamam....
ReplyDeletebest nampak kek tu....cara selamat nk melepa cream cheese frosting tu letak 1 cwn non whipping cream...mcm rich @ topping pride...senangla nk melepa...
ReplyDeleteAdoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... seksa jiwa raga tengok makanan kat sini. Bak mai sikit la. Dapat cheese tu pun takper :-)
ReplyDelete