kawan2 blogger ku (

Wednesday, September 18, 2013

welkam back to me..hihi

asalam...

berminggu2 rasanya x menjenguk ke sini...
ada gak kekawan mula btanya...
tp skang mudah je kan..kekawan blog pun dh add ke fb...so, x dpt cari kat sini, cari je kat sana

rindu mmg rindu
cuma ter update je...selalunya cuma buka menjengah

lg pun, skang ni mood malas nk snap pic...
malas nak kuarkan kamera gedabak tu...

kalo snap pun, guna hp je...dan trus upload ke page di FB
senang x yah nak karang2 ayat..hihihi

insy Allah..aku x kan biarkan blog ni usang mcm tu je...
akan mula blk cari kekuatan dan semangat berkongsi cerita ngan kekawan semua


ni menu semalam...
sgt2 simple...
gambor pun snap guna hp ..hihi

asalnya nk buat masak taucu...
tp last2 tersedar taucu dh abis dlm stok
trus terjadi masak asam

simple sgt

hiris bwg besar, bwg putih dan halia
leh tambah cili merah, hijau n daun bwg

tumis bwg2 n halia sampai wangi
masukkan air asam jawa (agak2 nk masam mana)
masuk garam dan secubit gula
pastu masuk cili n daun bwg...masuk ikan goreng

(rasa la bg cukup masam masin n ada rasa manis skit2 je)

10 comments:

Umie Jazz said...

Assalamuaalikum...cida...Uj suka ikan kerisi ni Msk ape pun sedapkan...=)

memmetlenggeng said...

haha..bila kita nak wat makan-makan kat opis lak nih?

Asyifa Mustaffa said...

Tp btul la..msak taucu lg sedap ni...:-)
Msak asam gini pun ok juga....hehe....

Aziela said...

arwah atok akak dulu suka betul makan lauk nie... memang sedap.

syapex said...

wlcm back...

Nazif Hakim said...

selamat kembali. sedap makanan tu!

singgahsini

http://nazifhakim.blogspot.com/

Invisible Me said...

bila kemalasan menaip melanda kan :P

Aimy Shelin said...

lama x beli kerisi , takut selalu tercekik tulang

Hjh Hasnah bt Abdullah said...

Salam Cida, nak tanya sikit: loyang saiz apa yg dignakan utk kek gula hangus tuu? TQ wasalam (jawab jgn tak jawab tau, penting sesangat nih!)

Bro Framestone said...

Nampak menyelerakan... Kalau ada taucu lagi terangkat...

Lapar tertiba :)

jejak

free counters