kawan2 blogger ku (

Wednesday, March 25, 2015

family day- Gambang

assalam...

apa habaq semua kekawan cikcida...
cikcida sihat je...cuma beby je selsema.
sbb bg mandi pool yg airnya xberapa bersih kot...huhuhu
terima je la...kekadang teringin nak anak main2 air...bila pikir blk, erm...mcm2 ada dlm air tu
tu pun lepas blk bilik, cikcida sental dia ngan sabun hotel..hahaha...sbb lupa bw mandian dia...

opss...lupa lak nak cerita...last week, opis cikcida ada family day ke Gambang...
mmg tetiap thn opis kami wat family day, n pilih tempat yg ada air2..utk anak2 main...


tshirt dpt utk mak bapak je...
anak pakai arsenal je pun boleh la ye..janji merah...hahhahaha


ni awal pg lg, so xjd pakai arsenal, takut sejuk...
sekali ngn maktok pakai merah...hihihi


skang henbeg mama adalah bekal utk naufal...hihihi...vouge gile kan jln2 sambil bawa beg bekal..la..la...la...


suka betul si naufal...
siap merangkak2 lg..
maktok kata, nti kotoq lutut...
tp bg cikcida, lantai hotel tu mcm lg bersih dr lantai umah cikcida je...hihi

kat bawah ni antara beberapa pic yg sempat cikcida snap
aktiviti bergambar tak serancak dulu
dulu sedia mengangkut dslr...skang ngangkut naufal je
snap gambaq ngan henpong je...
janji adooo...




ni pool dlm kwsn hotel...
nak lebih best, leh masuk waterpark...
kalo, xmasuk waterpark pun, leh lepak2 pool sini...

ni poll dlm blok arabian...
kat Gambang ni ada 2 jenis bilik...
arabian dan carribean
pakej yg opis kami ambik adalah arabian
 so, cikcida tak dpt cerita pasal blok lg satu tu ye..

arabian= bilik biasa utk 2 org
carribean lebih sesuai utk family, ada 2 bilik + ruang santai + 4 sarapan


sedap mata utk bersantai2 sambil tgk anak2..bapak2 anak..dan mak2 anak berendam


sblh ptg, sblm masuk waterpark, kami ke kuantar jap nak cr brg 



kami.....
kredit to maktok...pandai pun ambik gambaq


si naufal ni kemain payah nk ambik pic skang...
ade je aktiviti bersendirian dia...


sblh ptg skit baru kami masuk waterpark...
bayaran utk masuk waterpark: RM25.90 dewasa dan RM18.90 kanak2







pantai tiruan ni berombak pd masa2 tertentu...
tp masa kami kat situ, depa tak bukak pun ombak tu...
puas kami tunggu


pondok2 kat sini kena sewa...
ni pun kebetulan xdak org, kami tumpang la bergambaq...
kami x bayaq sewa...xleh la lepak lama2...hihi



ni je antara pic yg sempat cikcida snap...
payah skit nk bergambar bila berdukung...
semua dia nak capai...huhuhu
en potograferku pun dh pencen..dia dh malas ambik gambor...sian ambe...

waterpark ni byk aktiviti dan tempat2 best cuma kami x dpt nak menjelajah semua tempat..
sbb keadaan yg x mengizinkan
lgpun, cuma fokus utk tempat naufal main air je..
so, cari yg cetek2 je...

semua urusan beli belah dlm water park tidak guna cash...
so, kena dptkan maklumat kat kaunter...
kena top up duit pd gelang tgn kalo x salah
cikcida tak beli pun
makanan n minuman luar tak dibenarkan
ada org akan cek beg anda...huhuhu

sebelah mlm hanya aktiviti dinner bersama ketua pengarah
mlm lg le xde pic...sbb henpon xberapa canggihku xdpt snap dgn cemerlang...

cuma ada 1 je..


en singa ni berada dlm Simba Hill...tempat kami dinner mlm tuh
sygnya kami xdpt nak jelajah dlm safari sbb dh mlm sgt...
safari pun tutup kul 10 mlm...

so, sesapa nk masuk safari ni, baik gi awal2..n siang2 ye..
oh ye...nak masuk safari park, kena caj RM28 dewasa n RM18 kanak2...

sekian la laporan ringkas trip ke Gambang...
maklumat dan info yg dpt cikcida kongsi x berapa byk...
tp saja la nk update gak...huhuhu


10 comments:

BTS said...

enjoy la bbeudak kalu pergi situ..tp safari park memenatkan

Norma NML said...

bestnya...dah lama tak pegi Gambang

Norma NML said...
This comment has been removed by the author.
Ibu Lala said...

Family dy akk thn ni pun mb buat kat gambang. Jenuh la nak kejar anak anak nanti bila dorang dah jumpa air

Aziela said...

Nak booking pondok tu manjang penuh. Tp kalau ada pondok boleh lepak lama sikit

jannah PS Low said...

waaah best sangat bukit gambang. tapi rate pon tak lah murah sangat.

aji nugraha said...

wow keren asli...






















Jelly Gamat Gold G

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/

JUNAIDI said...

SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA

jejak

free counters