kawan2 blogger ku (

Saturday, November 13, 2010

aku dh cuba melajukan skit blog ni tp ni je yg aku mampu

salam ..
wah..mentang2 la ari sabtu..pakat2 melepak depan blog la semua yer..eheheheh..
sama la mcm aku..dh 2 ari ni asyik menenung blog ni...
sbb?
aku pasan blog aku nih mmg lembab..

so..dgn berat atinya, aku terpaksa tukat template blog yg dulu..
sbb template dulu tu aku donlod dr tenet...

skang aku just pakai template dr blogger template designer yg dh sedia ada..

dr penelitian aku selama 2 hari ni..ini yg aku dh pinda dr blog aku

1) kena kurangkan gadget yg x berguna.-huhuhu byk gak gadget aku dh delete

2) kena kurangkan jumlah post kat muka depan..sblm ni aku letak sampai 7 post kat front page, skang aku just letak 3 je..sbg alternatif, aku wat link utk entry post aku yg lepas- boleh dilihat disebelah kanan

3) jgn guna template yg agak sarat- huh..emek ha..simple je template aku skang..huhuhu

4) kurangkan image bergerak dlm blog- huhuhu..syg ooo..burung2 yg aku bela dh byk yg aku lepaskan..eheheheh

5) jgn boh lagu byk2- cukup la 1 lagu ja...

6)kurangkan / kecilkan saiz gambar dlm post- yg ni pun agak kuciwa sbb aku mmg suka boh pic besor2..tp utk keselesaan pengunjung, aku akan kecilkan size gambar pas ni...

p/s: aku tahu, blog aku nih masih dlm kategori lembab kalau nk banding ngan blog yg lain..tp apakan daya, aku dh cuba edit html seperti yg otai2 ajar dlm blog derang..tp sampai loya2..pastu x leh nk save lak tu...


aku masih dlm proses mengubahsuai blog ni kearah loading yg lebih baik

sory pada semua yg terpaksa menunggu agak lama utk me loading ye...

5 comments:

uneverstudy.blogspot.com said...

hyep!
1 lg widget awk knew buang . .
iaitu clock!
coz,sume pc adew clock an . .
so,xyah la ltak

uneverstudy.blogspot.com said...

awk2 . .
adew lg . .
yg widget ikan dgn hamster uh . .
law xde function sngt . .
delete jep

RiSha4ever said...

kira ok lah ni dr sblm ni..

2ury said...

Saya bukan reti sangat, tapi nak cadgnkan ada 1 lagi cara nak bagi ringan... anda guna "read more" pada post... Jadi, post tak keluar penuh, jika org nak baca dia klik 'read more' baru kuar penuh..

... said...

salam..blog saya pun berat juga.dah cuba tengok kan? :)

jejak

free counters