kawan2 blogger ku (

Tuesday, April 19, 2011

cinta monyet? mcm mana lak ngan kera, ungka, mawas dan org utan? x bercinta ke?

as'salam....

erm...pelik ngan tajuk kt ats?
ehehehhehe...sebenarnya td aku ada chit chat ngan kawan lama...
sungguh lama...berbelas2 tahun yg lalu...dh lama x jumpa..bila memasing dh abis sekolah dan bw haluan memasing...

dia: wei..ko dh kawin?
aku: udah..4 thn dah..
dia: ngan monyet ko dulu ke
aku: monyet???
dia: haar..monyet ko dulu2 tu..
aku: ohohohoho...hahahhaha (rupanya cinta monyet)..dh nama pun cinta monyet, wat apa aku nk kawin ngan monyet...laki aku skang ni manusia sempurna tau...
dia: hahahhahaha!!!
aku: ko? kawin ke ngan 'beruk mak yeh' ko tu...
dia: oiii...jaga skit mulut ehhh... 'beruk' tu dh jd laki aku..
aku: opssss!!!!

hahahhaha...
itu petikan dr dialog yg dibincangkan...
yg lain di sensored atas sbb2 30sx.. (18sx kira ringan sgt tu..umo 30, layan 30sx je)

sebenarnya...cinta monyet ni digelar utk pasangan2 bwh umo
kira mcm budak2 sekolah le lebih kurang....

tp kan..nape dipanggil cinta monyet?
cinta itu seperti monyet bercinta kah?
atau monyet bercinta seperti itu?
adakah percintaan di usia itu merenyamnya mengalahkan monyet??
ataupun masa bercinta sambil mkn pisang?
ishh..pe hal lak pisang...

bg aku, monyet ni pasangan yg setia gak la...
wpun kadangkala ada gak 'sifat' dia mcm manusia- CURANG
monyet juga bercinta hingga 'berumahtangga' dan beranak pinak
mereka juga membentuk 1 kelompok kekeluargaan...

jd aku nk tinggalkan persoalan pada pembaca n3 ni, ape perkaitan antara cinta muda mudi ni ngan monyet...
sape dpt bg jwpn yg paling bernas aku hadiahkan seekor monyet...hua..hahahhaha...(yer...serius...!)

so, jgn lupa ye tinggalkan komen anda yg paling berkesan...dan monyet yg x pernah bercinta akan jd hak anda!

laaa...yg ko dok sengih mcm monyet tu nape?? cepatla komen....ingat aku main2 ke...
tarikh tutup 19 Apr tgh mlm..
erkk..sehari je???
sukati aku la kan...!



pic: google

nota: adakah cinta bg pasangan warga emas sesuai digelar cinta tenuk??

11 comments:

Adyshariz said...

cinta muda mudi - bila berkasih, selalu ingatkan solat dan halal haram bila bercinta, selalu ingat nk kumpul duit nk masuk meminang..yeker?

cinta monyet - selalu ingat nk seronok aje, tergedik-gedik bila nmpk pakwe dari jauh, selalu nak bergayut kat tepon, selalu gak makan pisang kat masjid time jumaat..hehe

nur easy said...

monyet ni scr fizikal n azali sifatnya kan suka lompat sana sini, macam happy2 n ceria gtu..cergas je

jadi cinta muda-mudi ni, mungkin dikaitkan dgn monyet atas perilaku asalnya. riang gembira, suka, pendek kata happiness all around lah ;)

Nur Hawa Mohd Zin said...

kalu cinta monyet tu berkekalan apa salah nya :)

Hanis Azla said...

dipanggil cinta monyet itukan sebab kalau monyet tu kecohnya lebih sikit.. dengan akal tak brp nak cukup membuatkan perasaan cinta pertama yang dialami membuatkan mereka angau setiap masa memikirkan perkara yg satu itu.. he..he..

ada juga cinta monyet yg menjadi.. yg ini mmg jenis yg pandai menjaga cinta mereka sebaiknya kot..

noorae said...

Perkaitan btween cinta muda mudi ngn monyet?
mne xde perkaitannya, dlu time mude2 suke bebeno menelefon. duk bergayut sakan..dh puas bergayut dlm phone, dating kat zoo lak tgk monyet bergayut..huh, ni bukan perkaitan dh org pgl, ni kite pgl chemistry..haha

Rahimah Ramlan said...

hahahaha..comel je present dia..




(tak jawab soklan)

Miecyber said...

Monyet tidak bersalah dalam kes ini..

China miliki 960,000 jutawan

MulutPayau said...

Yer lah...apa kaitan monyet ngan cinta yer..????????Tak pernah lihat pulak monyet bercinta.....Pssttttt kena msuk hutan jap...tgk cm mana monyet brcinta...lepas tu baru leh jwab soalan...heheh

shatooman said...

monyet hanya bercinta ikut suka hati je asalkan nafsu dapat dilempiaskan.. tak kekal lama la.. hari ni berjimak ngan monyet ni, besok cari monyet betina yg lain pulak.. main bedal je~ ekkk hadiah monyet?? x nak la..dh ada sekor kat rumah~

aisya said...

kan? terfikir jugak, nape cinta monyet ek?

=)

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

UIKK...

Kebetulan plak tajuk entry saya hari ni pasal cinta monyet....

Sweet la juga cinta monyet ni..

tapi jadi tak sweet kalo bercinta dengan monyet kih3...

jejak

free counters