kawan2 blogger ku (

Monday, April 25, 2011

Pesta Buku 2011- harusku terjah ke sana!!

as'salam...


selamat lepak santai kt umah ye..
ada ke yg gi menerjah pesta buku kt PWTC nun...


aku dh plan nk gi jumaat ni
yerr...haruslah monteng keje ye nk gi lepak situ..
opss...monteng bukan sebarang monteng tau..
kiter apply cuti lagik!!




mmg terujaa sgt nk g pesta buku sbb 2 buah novel dr 2 penulis kesayangan ku akan berada disitu
sape lagi kalau bukan RAMLEE AWANG MURSHID dan penulis misteri HLOVATE
abg Ramlee sekali lagi beraksi ngan novel kesinambungan dari 'hot seller'..
Sutera bidadari adalah penamat bg rangkaian novel Laksamana Sunan sebelum ni...
mengikut kronologi kisah Sunan ni:


1) Bagaikan Puteri
2) Cinta Sang ratu
3) Hijab sang Pencinta
4) Cinta Sufi
5) Sutera Bidadari- Latest- Hanya di PWTC




so, harus lah aku gi dapatkan kisah sang Sunan ni sbg pelengkap dan penutupnya...
huh..tu baru citer pasal novel berangkai kisah Sunan
yg sblm2 ni...dah berbelas dah novel2 beliau kat pasaran...




ni lak antara novel RAM yg aku ada..
byk lg yg lom lengkap..
harap2 dpt cari semua buku RAM pd pesta buku thn ni
pastu mau aku kebulur x mkn sbb duit abis...
(psttt...amacam header baru aku, ada tak mcm heroin2 sunan? huhuhu)




sorang lg, Hlovate, novelis yg agak misteri
sbb sampai kini, beliau masih lom menonjolkan dirinya...
setelah beberapa teka teki sblm ni, ternyata Hlovate adalah seorang novelis wanita..
mungkin ada sebab tersendiri nape beliau x mo dikenali umum..


novel beliau sebelum ni:


1)Gurindam
2) 5 tahun 5 bulan
3) aA + bB
4) Tunas
5) Rooftop Rant
6) Pelangi
7) contengan Jalanan- terkini




pic: google
jom tgk blog hlovate- http://hlovaterror.blogdrive.com/




ni novel HLOVATE dlm koleksiku..
ada 2 yg aku lom beli sbb kompilasi..
aku suka penulis tunggal..
tp kalau ada duit jatuh dari langit lebih, lak gak beli kan wat koleksi...



lg satu, aku nk cari gak saga 2..
novel retro ni.. 
org lain dh berhenti mencari..
aku je dok cr x jumpa2..
baru2 ni kwn ckp, kt mph ada jual 1 set (3 novel LBS ni)
tp kisahnya, aku dh beli 2..
cuma nk lg 1 novel je..
so, x kan lak nk beli 1 set lg kan...
harap2 ada kt PWTC nti..



al-kisahnya, yg diatas ni adalah novel2 yg masih di dalam koleksi aku..
x byk mana kalau nk banding ngan ulat novel yg lain...
sbb lately ni aku agak memilih novel
so, x semua novel aku beli..
pastu yg sedihnya, ada gak kekawan yg pinjam x reti nk pulangkan...
agak sedih tp sendiri je yg paham..
sesapa yg berada dlm situasi yg sama dgn aku pun mesti paham..
sampai ada gak beberapa novel yg aku kena beli semula sbb x nampak bygn akan di pulangkan...
aku beli semula kalau novel tu mmg best dan x mau hilang dr koleksi..
(tp larat ke tiap kali aku nk kena beli lg sekali....dh mcm serik nk bg org pinjam lepas ni)


nota: sesapa yg monteng mcm aku gak jumaat ni. jom ar lepak sesama kt PWTC..

29 comments:

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

salam dear!
akak ni kan kalo bab2 buku2 ni mmg kelautt..nape lar xsuke beno membaca...
tp tgk org2 lain membaca cam besh jerk..
heehee..!!
novel tu haaa..citer sodap2..
tp baca 15 muka surat jer pastu sambung buat peta balik...kih3

✿salam singgah dari mummy weiyda✿
✿keep it up blogging ya!!✿
(◕‿◕✿)
hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

zida said...

buku sutera bidadari tu kompem dah kuaaa ke??

amer @ ijjad said...

a very big LIKE!!!!!!!!wuhuuuu

amer @ ijjad said...

a very big LIKE!!!!!!!!wuhuuuu

Asyraf Arif said...

alaaa, baru nak baca novel satu muka surat dah terlelap. how ? hahaha

iyou said...

waa... ada lagi sambungan cita sunan!! tak smpt nk pegi pwtc, tgh exam skg.. huhu...

nk jmp dentist pn x smpt.. huhu

mykhalis said...

wahhh..dah ada list dah..

saslinda said...

cik cida,kita berdua bukan monteng lah,kiter cuti rehat kah3 siap online hrmis lg nak apply cuti ni, catatan nk gi pesta buku kah3
Mmg...syg buku kal org pinjm tk reti pulang,nk tknk kn beli blk buku yg sm sbb bile makin meningkat usia ni agak selektif ye puan2 bile nk bc buku keh3

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe tak perlu ponteng sebab kerja kat PWTC..heheheeh...awe pun ada buat entri pasal pesta buku ni

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

lamanya LM tak beli novel..huhu

fathiah said...

uuucchh.. xpenah pegi lg book fair nih... bile la nak pegi, cam best

ieda said...

dah agak dah .. pengemar novel sure x lepaskan pelunag nie kan :)

waah banyaknya buku dik :))

shanas said...

berkenan aih dgn novel hlovate!

kakchik@ella said...

bestnya. mcm nk p tp tahun ni rasanya sure "miss"

cik sakura said...

banyaknya koleksi..dulu ada jugak..tapi lepas pindah rumah satu kotak penuh novel dah MIA..hehe..missing in action..

fadh leyanie said...

terjah jangan xterjah! nak cari buku lagenda budak setan kat situ..:)

aiE said...

memang wajib pergi.

prinCe arCher said...

kalau dekat dengan umah...memang dah pergi daaa...=)

= d = said...

d da bace versus..
best..!!
:)

Rama2Ungu said...

waaa.banyaknya koleksi..jeles! ehehe

lyza said...

dear..
i dah rembat dah SUTERA BIDADARI tu.. gile malatop...tapi.... hehehe.. taklah bgtau..kena baca..nnt dah tak saspen u...:D
gambar2 ada kt my blog..tp tak byk sgt sb hari sabtu haritu g terjah sana semata2 nk rembat dis novel je.. masa terhad..nnt hari khamis serbu skali lg.. n ahad 1 mei sb nk dpt kan signature RAM..;)

diana said...

wah..
namyak nye novel..
tak makan nasik pun tak pe la asal
dapat baca novel..
hahahah

~batrish♥~ said...

waaaa...nak hlovate...da cari merata tak jumpe..hukhuk...contengan jalanan..mne nak cari ea?kat mne?

Pretty Honey said...

WAHHHHH!!!!!!!! excited sgt tgok novel2 awk!!!!! wah...novel sy xla byk mcm tu..huhu^^ x mampu nk beli byk2..xpa2. bla dh hbs study nnti, sy nk jgk ada koleksi byk mcm tu! n RAMLEE AWANG MURSHID mmg favourite sy! sme la kite..<3

MissNaL said...

bestnyaa dpt pegi pesta buku.. jauhnyaa nk pegii..

::nuRuLaDHar:: said...

wah! banyak nye koleksi buka...ulat buku sungguh! jeles nye...hihi :)

jaya jr said...

haha,xpernah lagi rase camne peasaan bersesak-sesak sebab pesta buku..pc fair selalu jugak..haha,kebetolan tengah cuti kt kampung..melepas laa lagi..haha

Peqaxlol ;DD said...

wah betul ke dah kuar sutera bidadari !!
nak pegi nak pegi!! taa sabar !!

Cik Embun said...

wauu banyaknya novel dia.. CCE punya novel pun xbanyak cam ni.

jejak

free counters