ari ni kat opis tetiba ada 1 plastik buah belimbing buluh ni...
ada org opis yg bwk tp takde lak aku tanya mana dia dpt...
aku ambik 2-3 tangkai buat2 penghilang ngidam
bukan apa, kalo x ambik, pastu dh abes lak bila rasa nak, x pepasal nanges lak kan..
tgh dok memikir lagi masakan apa yg akan ku buat menggunakan bahan di atas...
atau dia akan ter masak dgn sendirinya dlm peti ais nantii?
9 comments:
msk dlm asam pedas bole gak..
xpun msk cili api.
nenek saya selalu letak belimbing ni dalam kari apa entah. x pun dlm masak lemak cili api
masak lemak cili api dgn ketam...huhhh...mables...hehe
buat sambal getuk..
rebus sampai hitam pastu tumbuk ngan ikan bilis,bawang n cili yg dah goreng...sedappp
Hmm..belimbing buluh ini sedap buat masak lemak cili api belimbing ngan telur itik.. :)
Masukkan dalam masak lemak cili padi udang galah. Make sure letak daun kunyit yg telah dihiris as well. I agree with Rinna. Use it dlm masak lemak cili padi dgn telur itik. Again, jangan lupa letak hirisan daun kunyit dan kalau boleh guna kunyit hidup. Lagilah wangi! :-)
blend buat jus, just add asam boi n icecube, nyamannya masa panas2 ni...
thanx all...heheheheh...
byknya idea nih...
ingat nti nk cari udang la...wat msak lemak cili api :-)
salam kenal.
Betul tu Cida...masak lomak dgn udang sodap.
Post a Comment