dh lama kot menyepi dari blog...
sebenarnya aku x berapa sihat...
tekanan darah rendah yg membuatkan aku malas semalasnya
so, atkins yg sedang aku ikut pun tergendala gak...
sendiri punya badan, sendiri kena paham kan...
bila x sihat, x kan nk teruskan ambik risiko lak...
eh...eh...tetiba ada lempeng..hahahha
ni kes mengidam...
tgk member post kt fb...
kalo tgh atkins mmg sah2 le x leh mkn no...
tp aku kan tgh 'mc'..la..la..la...
oh! my.**wink**wink**
gambar ni dh 3 hari berlalu
tetiba teringin blk...
nk pi buat la...ehh..malas!!
tgk resepi je la ekk...
bahan2:
2 cawan tepung gandum
1 1/2 cawan air
1 genggam kelapa parut
1/2 sudu teh garam
cara:
kisar semua bahan (kecuali kelapa) sampai sebati
masukkan kelapa
panaskan kuali (lg elok kalo non stick)
titiskan sedikit minyak
sendukkan 1 senduk adunan dan ratakan
biar hingga masak sblm di kalih...
sedap wooo layan ngan sambal bilis atau sadin atau cicah gula je...
6 comments:
salam...
terliur lak tgk...kat kedah kitorg panggil peknga bila lempeng ngan kepala...huhu cam nak pi wat je...
memula takut baca tajuk n3 tu...hehe...tliur pula tgk lempeng yg dihidangkan bsama dgn sambal tumis tu...sedapnye
Salam kenal...
memang klassss gitu lempeng nyer...
http://my-mintroom.blogspot.com/
sedappnyerr..terbaik lah!
sedapnyer lempeng tu...tambah lagi cicah ngan sambal ikan bilis tu....perghhh !!! sodapnyerrr... *hurm...layan gambo jer la sbb malas sgt nak membuatnyer...nanti kalau mood rajin leh la buat....he he he
cicah kari pun sedap, cicah kuah lemak pun sedap, cicah madu pun sedap..cicah sambal semalam pun syok..hehe
Post a Comment