kawan2 blogger ku (

Thursday, July 18, 2013

sahur

assalam...

sahur ramadhan ke8
makin hari makin simple

sbb apa yg dimasak semalam, habis licin...so, utk sahur xde lauk baki
tanya en garpil..dia nk mkn apa...


ni en garpil punya
(n3 ini tidak di bayar oleh daisy, gardenia atau milo)


ni aku punya...jgn kutuk
nampak je mcm tu, aku leh bertambah2 mkn tau...

20 comments:

LiNa_Pg said...

Set sarapan pagi tu, w'pun ringkas tp complete nutrisi.Ttp mengenyangkan.
Nasi putih n telur mata letak kicap tu, biasanya juga sy buat, selalunya untuk anak2.Kena ngan ns panas memang berselera

Asyifa Mustaffa said...

roti tu biasa2 jek...gmbar bwah tu yg luar biasa.....itu yg sedap tu...! dpt plak mkn dgn nasi panas...mmg betambah pnyalah...

power merah said...

Assalam, makin lama makin tak berapa laju nak mkn kan, tapi akk ni tak kisah mkn apa pun jalan je. Pahala sahur tetap ada, tak kisah apa kita mkn

EmbunRosaliza said...

Opps sori terguna akaun my abe pulak

Ibu Lala said...

Mudah dan simple. Tp kalau kat rumah sy x leh menu roti je. Ada yg x sahur nanti.

Irfa said...

betul tu,akhir2 sahur nanti mesti simple je.bukan akhir je,skrg pun sahur akak makan nasi goreng je
campak sayur,ayam/telur sekali dlm tuh ;)

:: Mrs.Eady :: said...

ringkas tapi kenyanggggg...

Rinna said...

Nasi telur mata kebau ngan kicap pun mengancamkan.. dan sedap.. nengoknya.. :)

mama sara nur said...

Yg atas tu menu sahur ank2 akak he ee

wawa syaida said...

nasi telur mata dan kicap memang best...seriously memang boleh bertambah2 nasik

fazianbatrisyia said...

Telur goreng kicap mmg simple & sedap. Bukan anak2 jek suka mak paknye jugak...kalau anak sy selalu makan last..bila nasi dah habis...bkn dibuat lauk...

Shikin said...

Telur ngan kicap, simple tp sedap ...tambah2 kalau kicap tu picit ngan cabai melaka sikit...owhh laju jer jalannn... :)

JaSSNaNi said...

wahhh dasyat ko dik.. akak niat nak goreng telur tak tercapai2 lagi.. sahur semalam telan spageti ko.. wahahahaha...

AnneRaini said...

hari2 sy minum milo utk tenaga. lauk telur dgn kicap tu lagi sedap kot..hehe

Cendana Kasih said...

ok la sesangat kalo encik hubby boleh makan roti ngan milo...laki aku?? ermmm...asyik nk nasi jer..tekak melayu la katakan...roti2 tak jalan...tp saya pernah bersahur dengan roti, ok jer !! tp kalo dpt telo mata ngan kicap tu lagi la tak sedo makan sampai habis waktu...hahaha

ieda immi said...

uishh nasi dgn kicap lahh buat kita bertambah2 nasi ..
kalau ada sambal belacan ! ahahha lajuuu ;)

Acik Erna said...

acik percaya..kalau acik..acik dadarkan telurtu..letak cili api..alamak..terliur pulak puasa2 ni he he

syiekin said...

aduhaiii kak.. telur itu menawan ahaha...
skrang sy dh lapar huhu~
kdg2 makan cm nie..wak2 sahur la sangat2 berselera kan.. nasi panas n telur baru goreng ngan kicap.. nyummy..

Izan Ishak said...

nasi ngan telur grg pun sedap! nak2 sahur skrg ni makan yg simple2 aje.

Umie Jazz said...

Assalamuaalaikum... cida uiskkk sama ler lauk kita sahur tadi.Cam janji jer kita ek....tang menu telur kicap tu Uj cuma tambah cili api jer....bartambah makan

jejak

free counters