kawan2 blogger ku (

Monday, May 10, 2010

diet atkins hari ke 23

salam....
hari ni x byk menu nk upload...
(ish..aku ni konon diet tp asyik upload pic makan kan...)
huhuhuhu......pg ngan lunch x de gambo
bfast cincai2 n kelam kabut sbb ada kursus ari ni start kul 8
lunch lak tentu la mkn masa tajaan kursus
(segan lak nk snap gambo)
tp kelakar ari ni...sbb aku mcm segan2 sipu lak nk ambik lauk pauk tanpa nasik
ye la...malas nk dgr org kondem2 kan
so, nk cover punya hal, aku ambik dlm 1/2 senduk nasik
n penuhkan pinggan ngan lauk2
tp masa mkn, aku langsung x sentuh nasi tu...ratah2 je lauk yg ada
eheheheheh...dh tentu x de sape pasan kan...last2 tinggal nasik je, konon nampak mcm aku x abis mkn..wakakakakka...

mlm lak, just goreng ayam utk en garpil, pastu goreng kentang ala2 wedges le konon
pastu wat kerabu tomato + udang
(sebiji tomato saiz kecil ada lebih kurang 4 mg carbo, so, aku wat sebiji yg besar, kongsi mkn ngan en garpil sorang separuh)

bahan: tomato, udang (dicelur), bunga kantan, daun kesum,
cili api, air limau nipis, sedikit garam- gaul sebati


ayam goreng tepung- guna tpg gandum + tpg beras
+ serbuk kari + serbuk cili + garam

(aku punya yg goreng tanpa tepung tu...uhuhuhuh)


ok...sekian laporan utk ari ni...ehehehhehe....
gud nite...(masa n3 ni ditulis dh malam daaa..)

4 comments:

Diyana Zulkifli said...

nuanza mesti follow dzul jg ek?bestkan tgk die kurus solid molid.jeles tul.

bestlah resipi2 yg nuanza buatkan utk diet.akak copy yek?hehe.

akak pun tgh berdiet,tp tk bulih la btul2 ikut atkins ni sbb masih menyusu.huhu.

chaiyok2.truskan usaha ek.*ni yg bersemangat neh tgk orang lain cepat je turun ni.

selamat berkenalan..:D

Diyana Zulkifli said...

hmm,hehe.tang part amik nasi cover dgn lauk2 tu,akak pun buat..sbb tkmo org perli2.hihi

nuanza said...

salam kak..(ye ke kak, atau sama umo..huhuhu)
mmg blog dzul la merubah segala2nya...eheheh
semangat betul pas view blog dia
ohh..akak menyusus ek, x elok diet ketat sgt...
sekadar kawal mkn pun dh cukup kan..

Diyana Zulkifli said...

sama ke umur?hari ni 27 thn lg.mnggu dpn baru 28.hihi.*ntahle,sejak ada anak dua ni,rasa tua je rasa.tmbh lg bile anak kecik jiran dpn rumah pggl kami laki bini pakcik makcik.

jejak

free counters