sbb ptg td ujann... sesejuk cam ni, rasa mau titonnn ajee...jommm..! opss...harusnya di selesaikan dulu n3 ini...
huhuhuhu...aku suka bebenor nengok telo puyuh ni
dh la kecil comel, kulitnya pula cantik bercorak.....
sama mcm telo ayam, mcm2 menu leh dimasak ngan telo ni
tp jenuh ar nk goreng kalau tingin nk wat telo mata..huhuhu
so, aku rebus je, n wat masak hitam manis ni
jgn terpedaya..ni bukan resepi hitam manis mcm masak daging kenduri kawin tu ye... ni resepi yg simple dimple sajaaa..
janji kalernya hitam dan ada rasa manisnya...
10 biji telur puyuh- rebus dan kupas kulitnya
3 sudu besar cili kisar
1 biji bwg besar- hiris
2 ulas bwg putih- hiris
sedikit halia-hiris
kicap masin secukupnya
2 sudu sos tomato
1 sudu besar madu / sedikit gula tomato
cara:
panaskan minyak
tumis bahan hiris sampai naik bau
pastu masuk cili kisar..
kacau dan biar jap
masukkan madu, kicap dan sos tomato
sebatikan dan rasa..
jika perlu tambah sedikit garam
akhir sekali, masukkan telur dan tomato, kaup balik dan angkat.
(kalau guna kicap manis, x yah letak madu atau gula dah)
1 comment:
adui, teliur lak memalam cmni ;p
Post a Comment