malam2 yg sejuk gini, nikmat betul kalau dpt mkn chicken chop kan...
erkkk...<----melalut
sebenarnbya nk cite pasal jeli mangga
minggu lepas masa kt kedai bakery aku 'ter'beli 1 peket serbuk jeli perisa mangga...
tp dok tersimpan je...
kebetulan lak en garpil beli mangga...
ada 3 biji lg dlm peti...
aku pun kejekan la apa yg patut...
serbuk jeli yg aku guna jenama 'konnyaku'
x mcm agar2 biasa yg lembut dan lembek
jeli ni agak kenyal2 gitu..i like!!
dadukan mangga
isi dlm bekas
aku guna cup je, senang nk mkn
ingat nk guna acuan kecik2 tu, tp kemalasan melanda...
dh siap tuang jeli
siap bertudung, masuk peti ais
kesilapan pd ejaan..
patutnya konnyaku
ni pek yg aku guna
x de resepi kali ni
aku just ikut step kat peket
tp aku wat 1/2 peket je + 2 gelas air
(sukatan air kt peket dlm ml )
x yah tambah gula dah..
masak sampai mendidih
tuang dlm bekas
ada byk perisa, yg aku ingat strawberry je...yg lain x pasti..
pasni nk cuba jeli stroberi lak..cincang2 fresh stroberi dlm tu...nyum2...
4 comments:
huhu sedap konyoku jelly kalau buat pakai acuan konyoku yang kicik2 tu..... wahaha....
nmpk menarik...
nmpk cdp!step pon simple jek...bole try nih..hehe
Eeee .. cam senang je. blh la kita cuba nnt. thnks sharing ye.
Post a Comment