kawan2 blogger ku (

Tuesday, October 25, 2011

Nasi Daging

assalam...

ari ni ari ke16 aku berjaya x mkn nasik...
bukan takat nasik je tau, tp semua sumber karbohidrat yg lain..
atau org panggil diet atkins...
tp...entry ni nk masuk pasal nasik...boley? huhuhuhu

menu ni mmg terkenal kot belah2 utara sinun...
kalo kt KL ni, x penah jumpa lg la ada kedai yg wat menu ni..
atau ada, tp aku yg x tahu..


ada lak yg panggil nasi arab
tp sebenarnya sgt lain antara nasi daging dan nasi arab...

dr segi rasa dagingnya, cara masaknya dan lauk2nya...
so, nasi daging tetaplah nasi daging ye...



ini menu wajib ada lah kalo wat nasi daging ni...
kalo x de, x cukup sempurna la kot....
sama cam air asam biasa cuma ditambah sedikit kerisik..
utk resepi, nti aku bg link kt bwh entry ni k...


kari ni juga adalah pelengkap kpd nasi daging..
sepatutnya buat dalca..tp aku malas nk merebus kacang dal
so, aku wat kari ayam biasa...
cuma tambah sayur2 kt dlmnya

satu lgi, acar timun...tp x de gambor...
tgk gambor kt atas nasik tu je la ye..


jemput makan....
untuk resepi, leh klik sini

9 comments:

aisya said...

wah, bestnye dh 16 hari xmkn nasi.. huhu

S..U..D..@..I..S said...

lapaq plak nampk malam2 ni...aishhh mlm dahni tahannnn

Lady Lavender said...

ooo..baru akak ingat dulu terliur nasi daging bila nampak kat blog cida tapi time nak buat lupa la pulak blog mana satu yg buat akak terliur tuu hiihii..

last2 google le resepi lain. dah pernah buat sekali. memang sedaap :-))

nonierahman said...

sedapnya..terliuq ceq..mmg betul kalau kat utara fofular betul nasi daging nih,tambah lagi ada air asam tue.terbaek!nie nak dekat raya haji nie byk la daging korban,boleh buat nasi daging :)

Miss PIJAOSIX said...

fuh..hebatnye dia tak mkn nasi..aku mkn nasi 2 kali sehari...bleh pengsan tak mkn nasi..tapi satu usaha yang baik untuk menjadi yang terbaik....good luck..!

ady said...

as-salam
wow! terliurnya nasi daging tu..

Sari Yusa Ibrahim said...

hari ni makan nasi tak?? nasi daging tu sape g makan?? nak tau jer.. hihi

Asmara said...

lama tak buat. sedap kan! lagi2 dengan air asam tu. nyum2!

cik cek said...

Suka makan nasi daging..tapi lum penah lagi buat sendiri...memang sedapppp...

jejak

free counters