kawan2 blogger ku (

Saturday, February 25, 2012

Kek Batik Arora in Cup

assalam...

selamat petang sabtu...

ari ni kat putrajaya sedang panas dgn karnival WOW Putrajaya...
tp aku dh g semalam..
x kuasa dh nk gi panas2 ni...

lebih baik aku dok umah baca novel kan..huhu
pastu tetiba tergeraakk..terbangun..terbuat cup kek lak...ngeh2

Kek Batik Arora..
skang dh heboh rata2 blogger masakan dh cuba kek ni..
x sangka lak resepi yg simple dimple ni leh menular di kalangan blogger..
asalnya aku hanya menggunakan resepi kek marble biasa resepi dari mamaku
cuma aku warnakan dan perisakan dgn 5 rasa...

jadi la Arora...

baru2 ni ternampak Diana buat versi cup kek..
terpikat le pulak..
tp x la secantik yg Diana buat..gambar pun guna kamera hp je sbb carger kamera yg rosak lom berganti..
aku sebenarnya kagum dgn hasil2 kerja Diana sbb nampak halus dan berseni je...

ok la...jom tgk cup kek arora ni versi aku lak..


kali ni aku letak pewarna hijau lak dan perisa epal..


utk resepi dan versi asal, leh klik sini

p/s: 
*hasil komen dr rakan2 blogger, kek ni mmg x manis..sbb aku mmg x suka ngan kek manis..
so, kalo yg suka manis, leh tambah jumlah susu pekat dr 1/2 cawan ke 3/4 cawan..

**jika menggunakan perisa stroberi, blueberry, dan oren, elakkan perisa pandan utk warna hijau dan gantikan ngan perisa epal sbb rasa pandan x ngam utk lain2 rasa yg di sebut td...

***terima kasih pd yg telah mencuba resepi ni, dan yg telah panjang2kan resepinya...

9 comments:

nonierahman said...

salam kak,nonie pon belum try lg kek batik arora nie.tue tgk dh ramai yg mencuba,nampak gebu jer.nanti nak buat dlm cup jugaklah.senang nak makan :)

::Azura Rahman:: said...

wow.. arora sudah datang... dlm cup gitu.. biler la kzura nk try pulak erk.. huhuhu..

ieda said...

sedapnyeeee
nampak gebu je ;)

maz said...

cntik2 buat kek kecik2 tu kan..nk mkn pun senang..xyah nk ptong2 dh...rsanya dh ramai yg buat kek ni..cuma bila la nk smpai dpur kita tu

SufatihaNur said...

dah dua kali tgk kek arora ni...nak kena try wat rabu ni tggu hubby dtg skali...

faa.rosli said...

xtry lg..kene try nih!

ummiaisyah said...

alahai rajinnya cida ni...dh la kaler2 buat versi kapkek plak..kalo perisa pandan..mmg xleh ngam ye ngan bluberi...

Ummi said...

Salam Cida, versi cupcake pulak eh...xpaa, nnt2 akak mmg nak buat gini gak, nak bg kat anak2 sedara...hehe...

Nuwairani Ira said...

uarghhhh! tak baca dulu entry ni sebelum buat kek ni tadi...nani letak perisa pandan...habis jangkit aromanya dengan yang lain...nasib baik buat separuh adunan je...itu pon kawan dah cakap sedap...hihih

jejak

free counters