kawan2 blogger ku (

Monday, September 10, 2012

atkins lagi

assalam...

 ari ni masuk entry tanpa pic aci dak? hehe
ari ni aku kembali ber atkins
sebab? berat sudah melebihi garisan...

so, ari ni aku mulakan atkins dgn berat 62 kg...
seminggu lagi, timbang tgk ada tak penurunan...
harap dpt membantu

sblm ni (2 thn lepas) mmg aku amalkan atkins
so, berat turun merudum dari 68 kg hingga 55 kg...

lepas tu xmo turun dah...mcm dh statik je..
pastu ntah bila masa, aku mula lupa diri...
ketagihan melampau pd nasi...
skang naik blk..cuma bg aku, masih boleh diatasi sblm mencecah 70-80 kg

aku x suka dgr ayat org ''alaa..ko xde berat mana...ngengada nk diet pesal''
bg aku lak, nape? nk tunggu berat mcm ko baru nk diet?
ke masih lom ada rasa nk diet?

aku x kisah sebenarnya utk sesapa yg berisi dan selesa dgn dirinya
tp jgn nk kondem2 apa yg org lain buat...
sbb semua kos utk pemakanan aku, ditanggung sendiri oleh aku....

utk sesapa yg terasa nk join, jomlah...

ni aku share menu utk ari ni tp xde pic la..malas nk snap

bfast: 2 biji scramble egg (tambah 1/4 sudu teh mayonis), + 1 keping daging burger jenama first pride (0 carbo)

lunch: tomyam campur

dinner: semangkuk sup ayam + kailan

6 comments:

Tinta Lana said...

Assalammualaikum.

Akak! Malunya lah saya akk mai blog senget saya tuh,hahahaha.

Oh..akak sedang berdiet cara atkins ya. Takpa, terus berusaha.. lama2 pasti berjaya!! ^_^

FiZ said...

salam.kak, saya nak join jgk la ber'atkins'.dari minggu lepas nk start tp x bjya...adeh..smngt x kuat..huhu

Nurul a.k.a Riko said...

Macam menarik jer...ahkak mmg nak kuruskan badan...lepas stop gi gym...berkilo2 badan naik...germuks.

Nak gak cuba cari atkins nie.

JaSSNaNi said...

datang sini intai orang berdiet.. ehemmmm ehemmmm.. gud luck dik.. caiyookkkk!!

Tina Othman said...

wow atkins, good luck dear, saya penah try tak sampai sehari hehe tapi tak larat lah

mmg respect habis sapa mampu habiskan induction 2 minggu tu, mmg semangat kena kental kan, inshaallah berjaya

Miza Yusof said...

salam kak,

miza selalu baca entry akak yang lepas pasal diet atkins. pernah cuba, tapi tak sampai seminggu dah putus asa :( semangat tak kuat n tkda disiplin berdiet. hehe


akak, boleh tak share gambar akak masa chubby (sebelum diet atkins) dengan gambar sekarang (selepas diet atkins).

manalah tau boleh bagi semangat kat miza dan pembaca yang lain yang mana nak cuba diet atkins nih :)





jejak

free counters