kawan2 blogger ku (

Thursday, November 1, 2012

pavlova..again

assalam...

pavlova lagi?
bg org lain, mungkin demam pavlova dh kebah
tp aku lak br nk terhegeh2 menyerang..hak..hak..
nama pun AKU kan..mmg selalu ketinggalan ketapi bab2 ni

2-3 hari lepas je aku buat pavlova double decker..
ari ni berulang lg
sbb terasa nk mkn disamping mengabiskan stok2 buah dlm peti
kalo biar kang busuk, sayang lak..dh la buah2 imported..hahaha



masih kekal buat 2 keping pavlova dr 1 adunan
cuma kali ni buat single mingle
x double kan mcm ari tuh


masih menggunakan buah2 yang sama
cuma kali ni aku x sapu fresh krim ke seluruh pavlova
bg seksi skit..auuww!!


resepi dan cara sama je ngan kat sini

12 comments:

Salmi Khairil said...

nampak sangat menarik dan sedap...

Princess Nur said...

sedapnye..nak skitt :)

Sari Yusa Ibrahim said...

suka pavlova, awwwwwwwwww! seksinya!!

JaSSNaNi said...

so camne yg ni? masih kekalkan sukatan gula dia or dah less kan? rasa too sweet tak?

Cida de' Nuanza said...

to salmi: mmg sodappppp

to Princess nur: hehehhe.. mai..mai putrajaya

to sari: auwwwwwwww!!!

to kak nani: mmg yg ari tu pun dh kurangkan gula pun kak...
yg manis tu yg kite beli...

mama sara nur said...

dikkk jgnlah mengoda akak lg he he
akak dpt ni mula2 kutip2 buah2 tu

ieda said...

SEDAP DAN MENARIK ;)

nur easy said...

comel lah

Hafizah Mohamad said...

sedapnyer....cantik pun yer....walaupun demam pavlova dah kebah tapi masih rajin lagi membuatnya...gamaknya fiza tunggu sejuk dulu kot baru nak leh try buat...ha ha ha

Cida de' Nuanza said...

to mama sara nur: mmg suka sgt goda2 ni...huuuuuuuuu

to kak ieda: menaik sbb kaler maler kan...

to nur easy: :-)

to hafizah: haha..cer try buat

Qasey Honey said...

sedapnye...bile tgk org buat pavlova mula la teringin juga jdinya...

wanie said...

ermmm...sedap wehhh..!!..biasa klu waniey buat butter prawn mesti nak kena buat pavlova ni,..wajib buat,,sedappp sangat,rmai peminatnya kat umah waniey..

jejak

free counters