kawan2 blogger ku (

Sunday, October 19, 2014

Bertukar

Assalam....
Dlm lelap..ku berjaga
Dalam jaga...mata terpejam...
Huuuu...kira kes normal la sapa yg ada anak kecik kan..
Tambah2 lak... Aku kena pastikan fn bgn minum susu selang 2 jam waktu mlm....
Kalo dia xjaga...aku akan kejutkan...sbb masalah berat badan dia....
Lepas bincang ngan En garpil...kami sepakat nk tukar susu formula fn....fn full bf lebih kurang 3 bln ja...lepas tu dh campur ngn dulac....aku harap..xde la sesapa nk bahasakan aku naper tak full bf anak. Aku percaya..setiap ibu pasti simpan keinginan nk susukan anak dgn susu bdn sepenuhnya..
Namun...xde rezeki buat fn.. Wpun dh bg susu formula...aku tetap bg susu badan 2 kali sehari ...time pg sblm g keje...dan ptg lepas blk keje...sbb time tu je Cik b rasa ada susu....
Berbalik pd susu formula...selepas buat kajian...pembacaan... nilaianharga..aku memilih s26 langkah 1...dlm 2 hari ni, xbyk yg leh aku rumuskan....nk tgk hasil poo poo dia dulu cemana...

Aku harap...ok la...
Harap berat dia bertambah dan
xde masalah sampingan...

Update selepas minum seminggu: 
poo poo dia normal.... Dan FN nampaknya leh terima susu ni... Xmuntah...tp mcm biasa la...dia minum xbyk...

6 comments:

HaziziYusof said...

assalamualiakum..
susu BF memang penting untuk perkembangan bayi.Dh try cara lain x untuk mengaktifkan @ meriahkan susu BF puan..wife saya amalkan supplimen dan memang meriah susu badannya..kalau puan berminat leh singgah blog wife saya untuk lihat info dan tips2 meriahkan BF untuk bayi . http://ummyizzlife.blogspot.com/

singgah yer ツ

Anonymous said...

Dik..cuba s26 yg gold punya..anak akak minum tu sgt la bambam..byr lebih skit x pa..janji anak sihat..akak paham masalah breastfeed ni..yg mengalaminya shj yg faham masalah kita..hrmm..akak hanya dpt bf anak for 1 wèek dik..dah bermcm ubat cuba..mental tertekan time tu..Allah maha mengetahui

Cida de' Nuanza said...

Thanx bg pendapat...sygnya sy baru je beli 2 kotak yg biasa punya...mgkin lepas ni leh try gold lak

Cida de' Nuanza said...

Thanx...sy juga pengedar produk berkenaan... Dan pengguna... Tp xberkesan utk sy... Sy ada masalah lain... Apepun...thanx

CT Humairah said...

tak apa habiskan yang ni dulu nanti beli yang lain ^^

liza said...

mmg tak semua wanita berpeluang menyusukan anak sampai 2 tahun....
saya pun sama, anak 1st, dpt 6 bulan shj
anak kedua, lagi parah, sampai 3 bulan...apepun sebagai ibu kita mesti nak beri yang terbaik buat si anak...

pilihan susu yang berkualiti sedikit sebanyak dapat hilangkan rasa bersalah pada anak...

jejak

free counters