menu apa kekawan di hari minggu ni?
ari aku kehabisan lauk..hihi..
nk kuar membeli rasa malas.
mgkin ptg2 skit
so, goreng bihun je utk lunch
biasanya kalo membeli brg basah utk seminggu, aku pasti akan beli sotong n udang
dan akan asingkan skit utk goreng bihun atau mee
jadinya, ini je la lauk yg ada
2 ekor sotong dan sedikit udang..
resepi pun yg biasa2 je...
bahan2:
1/2 bungkus bihun- rendam hingga lembut
bahan kisar:
10 tangkai cili kering- rebus dan toskan
1 biji bwg besar
3 ulas bwg putih
bahan lain:
1 pokok sawi
udang/ayam/sotong
kicap pekat
cara;
panaskan minyak
masukkan bahan2 kisar..biar hingga cili masak
kemudian masukkan kicap
sebatikan...masukkan garam secukupnya
masukkan udang/sotong/ ayam dan batang sawi
tambah sedikit air
biar sekejap
masukkan bihun dan daun sawi
kaup balik sehingga sebati
kalo bihun masih keras, renjis2kan sedikit air
1 comment:
Menarik jugak tu Cida
Post a Comment